Wat is Grean?

Een van de specialisaties van Leansucces is de toepassing van de Lean-filosofie in de agrarische sector en voedingsindustrie. De integratie van Lean in deze specifieke bedrijfstakken hebben wij apart benoemd onder de naam Greansucces. Lean + green = Grean!

Greansucces heeft specifieke, ruime ervaring bij de ontwikkeling en realisatie van Lean-processen bij bedrijven in de agri- en foodbusiness. Juist in deze sector is met onze Grean-aanpak veel blijvend resultaat te bereiken: voor jouw klanten én jouw organisatie. Werken aan efficiënte, duurzame processen die snel en blijvend resultaat opleveren. Bijvoorbeeld lagere werkdruk, hogere kwaliteit, meer opbrengst, en een grotere tevredenheid bij medewerkers.

Vier P's

De principes van Grean zijn gebaseerd op het 4-P model van Toyota: Philosophy, Process, People/Partners en Problem Solving. Dit model laat zien dat succesvol Grean management hiërarchisch oploopt om op lange termijn succes te genereren. Kort gezegd: aan de basis staat de Lean-filosofie, die de onderlegger vormt voor procesverbetering met behulp van de tools die Grean aan agri- en voedingsbedrijven biedt. Vervolgens geeft dit proces de kaders voor medewerkers en leveranciers om te excelleren. Met probleemoplossing en continue verbetering als uitkomst.

Voor agrarische bedrijven en voedingsindustrie

Of je nu opereert in de groente- en fruitkwekerij, de zuivel, de bollen- en bloementeelt of bijvoorbeeld de voedingsindustrie, er is altijd sprake van processen waar Grean het onderscheid kan maken. Denk bijvoorbeeld aan de tijdigheid van leveren, optimale productkwaliteit en de voorspelbaarheid van productie, capaciteit- en personeelsplanning: het zijn allemaal terreinen waarbij het beste voor de klant hand in hand gaat met zo min mogelijk verspilling. Kortom: Grean!

Dagelijkse praktijk, direct resultaat

Met onze Grean-aanpak werk je structurele groeistrategieën uit en ontwikkel je een meerjarige visie. Je creëert direct een effectieve en efficiënte dagelijkse praktijk waarbij je meteen al tastbaar resultaat ziet. Vooruit denken, vooruit doen!

Het aanbod van Greansucces

Greansucces biedt verschillende mogelijkheden om de Grean-methode wortel te laten schieten in jouw bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld door trainingen op diverse niveaus voor uw medewerkers, teams en leidinggevenden. Maar ook in de vorm van coaching, advies en masterclasses. Allemaal specifiek gericht op de agrarische markt en foodbedrijven. Met kennis van de dagelijkse praktijk en ervaring met jóuw processen!

Meer weten wat Greansucces kan betekenen voor jouw team of organisatie? Laat het ons weten en we vertellen graag meer!


Stuur ons je gegevens en eventuele vragen en we nemen zo snel mogelijk contact op!

*verplicht